Згадую, як був у тещи на селi
Тут звiробий, чабрец, душица.
А дома тещины блины.
Я вспоминаю, мне не спится…
Хiлькiвский яр и наша хата.
Та й ще пройти чуть-чуть и встреча.
Вот на веревке два халата.
Как флаги в нашу честь! I вечiр.
Все из печи на стiл мерщiй…
Ну, все как водится. Вечеря!
Блiни, вареникi, борщи…
Вот лiтня кухня, стiл, качеля.
Чуть покосившийся забор,
Корiвка, яблунька, крiниця.
Неспiшный сельский разговор…
За тiтку Мотрю, дядьку Гриця.
За те, за це, де, як вродило?
За те, як треба драти шкури
И за хамло и за бодилля…
Короче, Хiмены це куры…
Стихали крики детворы.
За лiс вже солнце закатило.
Поналетiли комари.
Усiм до хаты закортило.
За руку братика сестрiчка…
Пiшли дивиться “Том и Джерi”
Мы с мамой опосля вечерi
Помили посуд у водичкi.
А на снiданок на свiтанку
У нас зiбрались Кучеренкi.
До пiслязавтрашнего ранку
Свинячи уши, хвiст и пенку,
Домашню ковбасу, кровянку,
На салi добрую яечню,
И самогона синю склянку,
Налiсникi и торт конечно.
А пiсля всього взяли здору,
Гiтару, хлiба та цибулi.
Усi майнули на Магору.
А там костер…Ми довго були.
Про ластiвку пiснi спiвали,
Яка гнiздечко звила в стрiсi.
Да так, що три луны лунали
У тим, Глибокому, у лiсi.
Аплодували аж до боли
Болiла нi одна долонь.
А дали наша тетя Оля
Як плигне, да, через вогонь.
А ми за нею, друг за другом,
Щоб не подумала - « слабо»…
Скакали як зайцi, по кругу.
Да так втомилися…або
Усi ми це запам’ятали.
До дому поночi вертались.
Повiтря рiдне ми ковталi.
Дивились ще та й удiвлялись.
Як тягне всеж- такi до хати…
Де пахне смаженим насiнням.
А як спокiйно засинати
Пiд рiдной стелей, да на сiнi.
И снова утром солнца блик…
Роса алмазами искрится…
И вдруг пропали корабли….
А в море мне деревня снится
*Хiмены це куры-разговор ни о чем
Фото из итернета
Свидетельство о публикации №118021608703
Благодарный читатель удаляется изучать ридну мову...
Лада Перова 10.10.2020 00:01 Заявить о нарушении
Спасибо,Ладусь.
Владимир Мусатов 4 10.10.2020 08:29 Заявить о нарушении