Тормыш курсэтуенчэ, булса эгэр...

Тормыш курсэтуенчэ, булса эгэр
Барсы жинел, юллар тигез, киртэсез -
Килеп чыга зур тантана ясап,
Унышсызлык чиктэ - бу хичшиксез!

Вакыт белэн шунсы да раслана -
Киртэ арты киртэ кичеп барсан,
Берэр файда бары килеп чыга.
Мона мин конэн-кон ышанам.

Нэтижэдэ шикле уйлар да юкка -
"Эгэр дэ мэгэр", "Кылган-кылмаган"...
Авыр булса тормыш башыннан ук,
Димэк яхшысы сонракка сакланган.

Шуна тынгысыз ышаныч белэн мин
Язмыш юмарт дип омет итэмен.
Эле  уныш урап узса да, мин тиздэн
Уз олешемне алам дип котэмен.


Рецензии