Висота

                Висота

                Поема

                Богові Духові Святому
                з любов’ю присвячується

1

Стань на власному рівні
особисто ти
Щоб — іти...
Нижчі волатимуть, аби
всіх знищити
а ти — дихатимеш:
усіх
зберегти
бо то — Дух Святий

Прямо у серці
що чуєш ти?
То благість!
Дух так спішить —
всіх простить
і освятить

Йди так —
щоби і далі
йти:
мости між націями
мости
між релігіями
мости —
Дух Святий!
У найглибшому серці ти ...


2

Йду — куди Бог хоче.
Мимо
мене —
водоспадом —
здивовані
очі

Я пророчив
Зійшлись пророцтва?
Зійшлись пророцтва.
Люди своє хочуть.
І чи я монолітний?
ну «хотілки»
але щоб настільки
ну «хотілки» — настільки?
Ти вічність
а всі з коліна літа
Святий Дух — висот тільки хоче!!
Каюсь, Боже, в жорстокосердності
чи жорсткосерді,
бо Ти — Бог милосердний...
І мабуть
до Тебе —
линуть з привітністю?


3

Ви — туди?
а я вже  з в і д т и
я в любові —
як без привітності?
і хто глибоко жив
хто
глибоко — жив
глибоко-глибоко
аж в Божім світі...
так послужи
Богу
й в цьому сирітстві!
ну я мішу Богу
а вічність?
вічність
в літі по лікті!..
«так тебе вбити — мало?»
ну так кажу:
і не перестало

психологи кажуть
(Дух не каже)
що все в політті
заізольовані всі — каліки
а що я? — лікті
в 150 000-м  новім
я літі...


4

То тебе бити — мало?
та пробували
та їх не стало
нові
люди настали
щедрість — в політті
Дух Святий! — через світ

в єдинім
Божому світі —
зі Світлом!!
тож Логос-Словом;
чи — вам відібрало
мову??


5

буде світ —
хоч
багато не стане
були
титани —
не стало титанів!

Дух Святий! —
Христа
в мені творить не перестане...
ви дійдете до вражниці...
та лиця?

Дух Святий не зійде
доки
світ не окошиться
а ви лице (!) —
до ликів
в ясельце

розгортання йде—
і світлиться!
Й новиться, і новиться!


6

Як вподібнюватись до Бога
це світлиться
                світлиться
в Бозі можна
стати тільки
                любов’ю...
                Царство Боже!
                діти, дивіться!!


7

діти, пійте гобоєм
діди, пійте
                гобоєм
я архангела трубність
і як хто стане
                трубою?

і я вибух у Вибусі
хто з’єдна це
з Христом і з собою?
                буде Христова
                культура
гомоніть  між собою!

03.02.2018 


Рецензии