Дитино, плаче небо

...Дитино, плаче небо, подивися,
і очі Батька в голубій журбі...
З того часу, як в світ ти подалася,
так хочу розказати Я тобі,
про те, коли ти дівчинка маленька,
за шию Свого Батька обхопив...
тулилася... як стукало серденько...
і як безмежно Я тебе любив.

...Дитино, плаче небо, подивися,
під ним буяє молоде життя,
ось дочки, ось сини, і не журися,
коли печалі мить прийде здаля...
біжать у даль не скорені струмочки,
у повноводну річку на землі...
на небо, моя мила, подивися-
- там Батька очі, посміхнись Мені...

Ти посміхнись, дитино, витри сльози...
Я знаю біль твій і твою печаль...
і знаю, все це витримати зможеш,
з Небесним Батьком дивлячись в ту даль,
де світлі та пророчі дні сіяють,
і де Господь між людом прагне жить,
...на небо, моя мила, подивися,
і знай, потрібно небом дорожить...

...Я бачу спалахи страху в очах Дитини,
Я бачу...смерть...Я бачу дим та чад...,
але, моя заплакана дитино,
Я тут, щоб тебе вчасно захищать,
нехай в тобі добра течуть струмочки,
спасуть от бід та від печалі дня...
на небо, моя мила, подивися,
і знай, молитва- це твоя броня...
2015Р.


Рецензии