Чи це любов?

Мене спитали про любов,
А я не знаю,що казати,
І як всі ці слова зв’ язати,
Щоб оцінити її знов?

Там кошенятко десь застрягло-
Його хлопчина витяга…
Хтось рветься до гніздечка нагло-
Того навмисне хтось ляка.

Чи не любов’ ю це назвати,
Де серце добре є в грудях?
І душу яку треба мати,
Щоб все оспівувать в піснях…

Там матір сина колихає,
Співає пісеньку просту.
І все навколо оживає
Від її співу. Що це? Ну?

А там малесеньке упало,
І плаче гірко,бо болить…
Татусь нагримає чимало,
А матір- приголубить вмить.

І як назвати це творіння,
Коли в душі цвіте розмай?
Весна розкидує цвітіння,
І будить сонечко : «Вставай!»

А там- два погляди зустрілись,
І притаїлись навіки…
Немов дві пташки в небо звились,
Бо вже закохані вони.

Проходить двадцять-тридцять років,
А вони поруч знову йдуть…
І до серденька лине спокій,
Лелеки в серці гнізда в’ ють.

І як це відчуття назвати,
Коли душа теплом співа?
Кажіть хутчій,бо треба знати,
Як втілювать любов в життя.


Рецензии