Математика. на украинском

Все ж таки яка дивна й складна річ,
Що змушує помізкувати,
Де тут логіка?
Де необхідність плекати силоміць,
Те розуміння гордовитої науки - математики ...
Яка холодна, нескорена, уперта,
Все переслідує, немов бажає зжерти.
Диференціювання функцій, похідні ...
Боже, куди ж тут дітися гуманітарній голові!
Лише поглянути на її формули, графіки, задачи,
Ти розумієшь, що загрузнув у багні.
А їй все весело, дивиться насмішкувато,
Як ти відчайдушно намагаєшься її розгадати:
Розплутати клубок той мудруватий,
Відповідну драбинку побудувати,
І доцільне рішення підібрати.
Зважишся на хитрощі, або прийоми,
Нічого не вийде, друже,
В неї - свої закони.


Рецензии