Солнечная звёздочка. на украинском
Мов вкрита крилом янгола, біліє на сонці,
Прикрашена різнокольоровими перлинками солодкої доби,
Стоїть і заграє з золотими промінцями у віконці.
Як весело відлунює дитячий сміх
У суголоссі весняного цвіту,
Зі святом вас! Христос Воскрес для всіх!
І світле небо щиро посміхається на втіху.
Вітається смарагдова травичка,
І подих вітру лоскотить налиті вишнею вуста,
Дарує солоденьки поцілунки,
Сповнені ароматом запашного хліба,
З якого зроблена та пасочка свята.
Ось проліта метелик щастя,
Із задоволенням їси солодкий капелюх.
І пісенька душі лунає вдячно:
Матусю, я більш за все тебе люблю!
А крашанки ж які! Барвисті,
З візерунчастою стрічкою:
Осьочки голуб сизий, воркує з голубичкою,
А тут соборчик височить, сягає неба куполами,
Скликає люду гомінкого зазивними дзвонами.
Малюнок ніби оживає, і ти у центрі цих подій
мандруєш, впізнаєш догоряючі заграви,
Блукаєш по історії промайнулих вже століть.
Свидетельство о публикации №118012000561