Новий день

Карета ночі від'їжджає тихо,
Остання зірка згасла назавжди.
А ранній промінь відганяє лихо,
І кличе сонце світлеє сюди.

Журба втекла,тільки почула,
Що сонце радість тут забуло,
Перед очима промайнуло,
І дещо все -таки збагнуло.

Ну здрастуй-здрастуй новий день!
Приніс ти радісних пісень..
Ти відігнав тут смутку гомін,
І розчинив весняну повінь.

Не дай цій ночі оселитись
Хазяйкою в моїй душі…
Не дай росинкою розмитись
На травах у гіркій пітьмі.

Не дай заволодіти світлом,
Не дай сховатись в тишині.
Бо тої радості нізвідки
Тепер узятися мені.

Вдивляюсь в темряву байдуже,
Ступаю мовчки в лабіринт,
Так боязко мені тут. Дуже.
І гірко давить тяжкий винт.

Я йду,а виходу не бачу,
Блукаю мовчки у пітьмі.
Ні-ні,я більше не заплачу,-
Отак я стверджую собі.

Он світло там в кінці тунелю,
Не йду,а птахою лечу…
В надії очі закриваю…
Тремчу…тремчу. Але іду.


Рецензии