Рiздвяна пiсня

Ой хліб пахне бо вродило жито,
зиму маєм бо минуло літо,
зиму маєм, маєм щастя жити,
маєм щастя сніп за снопом жати!
А в ті снопи  в"яжем колосочки!
Їх зростили і сини і дочки,
їх підняли та над головами,
Спас Предвічний став поперед нами!
Ой дай Боже нам та миру в праці!
Ой дай Боже нам в труді удачі!
Ой дай Боже хай жита по степу!
Ой дай Боже хай хвала до Тебе!
Поряд, поряд Діва Пресв'ятая!
Мати Божа, й сніг не сніжить - тає,
тає, тає, водами проллється,
Мати Божа з неба посміхнеться!
Поможи нам Матінко Пречиста,
одягнутись в віру, як в намисто!
Хай бурштинки та впадають в серце,
з серця в душі - світлеє джерельце!
Розливайтесь води понад світом!
Славте люди в радіснім привіті!
Сина Бога й радуйся Маріє!
Спас рожденний від Св"ятої Діви!
Славте люди Господа над нами!
Славте люди Спаса за столами!
Славте люди Спас ступа з кутею!
Причащайтесь стравою святою!
Мати Божа Сина обіймає!
Мати Божа з нами в світ ступає!
Радість! Радість! І Різдво на небі!
Радість в серці бо Різдво до тебе!
Ой дай Боже хай війна пізнає!
Що нам сулить то і пожинає!
Ой дай Боже діточкам в оселі,
свята в душі, душеньки веселі!
Ой дай Боже дзвін понад землею!
Хай оленем швидким мов стрілою,
облетить всю землю й сповіщає!
Мати Божа Спаса нам роджає!
Зірка ясна в небі заіскрилась,
до Дитини Мати нахилилась,
Свята Діва, стала Божа Мати!
Що достойна Бога колихати!
Люлі - люлі, лагідна Дитино,
хай же біди стануть швидкоплинні!
Хай же Зоря, Зіронька святая,
Віфліємська світ весь осяває!
Світ, змінися, світ звільнись від путів!
Спас родився, дай Бог всім відчути!
У любові хай Різдво сіяє!
Хай це свято світ весь прославляє!


Рецензии
Красиво на мови стих написан .Браво Сергей.

Сергей Лутков   02.12.2022 09:41     Заявить о нарушении
На это произведение написаны 2 рецензии, здесь отображается последняя, остальные - в полном списке.