Преображення

Тих відпускає всяка гадь —
як ми змогли встоять.
Служу я духом Богу,
і духом ходимо
і духом горимо
й надіємось на Нього!
Стійте тверезо
й буде перемога
Бога — за нас.


Бо спершу — в вас
дух перемоги
дух підмоги! —
і тіло слави Бога.
І слава Бога —
свідоцтво совісті, що в нас:
як ми
не прогинаємось під час.


Люди й віки
повзуть наддаті
та от просто стоять
хто лиш небесний
з благодаттю! —
й тих відпускає всяка гадь —
як ми змогли встоять!
Повзуть
повзуть
люди в віках
наддаті...


Та ми літаєм
кришталеві з благодаттю!
Геть із наркот! —
і несвобод!!
Від ухилів лихих!
Від ухилів в гріхи й дрімучих
в них марнот
мій Бог зціля народ!

13—15.08. 2014, початок Успінського посту


Рецензии