Небесний парад
І медаль за взяття Будапешта,
Фотокартка воєнних років,
Погляд ясний, посмішка відверта,
Вісімнадцяту юну весну,
Ти зустрів, тату, у 43-м,
По буремних дорогах війни,
Ти пройшов під свинцем та багнетом...
...Тату, знову бушує весна,
Знову травень, і День Перемоги,
Що звільнив від фашизма чуми,
Від колючих дротів та тривоги,
Знову сивий іде ветеран,
Щоби доблесть свою показати,
На військовий парад, на Майдан,
Де раніш крокував ти, мій тату...
Ветерани, вас славить земля,
Славить подвиг звитяжний держава,
Твоя яблуня пишно цвіла,
тату, та що з тобою саджали,
Квітне вся Україна свята,
Статні внуки під стягами стали,
В знак подяки за світле життя,
Що ви нам на фронтах здобували...
Тату рідний, небесний парад,
Над землею невидимо плине,
Одягнув ти військовий наряд,
Зупинись на одну лиш хвилину-
У блакить, у блакить руки я простягну,
Обійму найгарнішу людину:
Я вітаю... Прости... за подарок простий...
За сльозу, що мов птах, в небо лине... ...
...У святих небесах! У святих небесах!
Там, де подвиг безсмертний палає,
Летить ангел трубач! Летить ангел трубач!
Небо й землю на свято ззиває!
І тріпочуть в руках на Вкраїни вітрах,
Стяги вічності над головами!
В них і небо! Й земля! В них і небо! Й земля!
Об’єдналися полум’ям слави...
Світлий ангел трубач, світлий ангел трубач...
Наступила хвилина мовчання…
Вічна честь і хвала! Вічна честь і хвала! –
Вам, батьки, що війну подолали...
Полечу в небеса, іще раз, іще раз,
Ніби чайка, над синім простором! –
Обійму, обійму, ветерани, всіх вас,
Хто живий, хто пішов,
Хто пролив свою кров,
І поліг, не вернувшись із бою…
І поліг, нас закривши собою…
Мій батько мав військові нагороди,
поранення. Він був ветераном
Праці, він був патріотом своєї Вітчизни,
вірним її сином. І таких в нашій Україні
– тисячі. Ветерани війни, до всіх звертаюсь, і
мертвих, і живих, дозвольте всіх вас назвати
Батьками своїми і пригорнути до свого серця
вас, наших захисників. Спасибі, що ми не
маємо колючих дротів, спасибі, що відтяли
голову могутньому змію- фашизму.
Вічна пам’ять тим, хто загинув на війні 1941-
1945 років...
Вічна пам’ять ветеранам, хто помер після
війни...Щастя і здоров’я ветеранам, хто нині
живий!
Благослови вас Господь...
Всім честь і хвала!
Свидетельство о публикации №118011501434
Ангелина Длинка 25.01.2018 14:37 Заявить о нарушении