Новы век
На зямлі з намі ўжо ў карагодзе.
Колькі шчасця нясе, ці няўзгод
Новае тысячагоддзе?
Якім будзе цяперашні лёс
У краіны? і наш непасрэдна?
Зоркі ярка мігаюць з нябёс...
Небу нашы малебны.
Заіскрыўся агеньчык душы,
Загарэўся, бы ёлка ; агнямі,
Яго нельга цяпер патушыць, ;
Ён і там побач з намі.
Дык спявай жа, душа, весялісь.
Над Палессем напевы, бы вецер.
З песняй поруч уся Беларусь –
Новы век на планеце.
Свидетельство о публикации №118011201410