Студзень

Студзень мокры на двары
Лье ваду з вядзерца.
Мокнуць елачкі ў бары,
Зябнуць яблынь сэрцы.

Не накрыў сняжком палі -
Холадна азімым.
Усе сагрэцца не змаглі
Аніякім чынам.

Шубы дрэвам не пашыў,
Шаль на іх не кінуў.
Мусіць, дзесьці награшыў -
Талент ураз загінуў.

Сыпле студзень дождж штодзень,
Гоніць вецер хмары.
Мабыць справы зімкі дрэнь
На ўсім абшары.

                05.01.2018 г.


Рецензии
Прекрасно звучат для меня стихи на чудесном белорусском языке. Спасибо, Тамара!
С уважением,

Ирина Субботина-Дегтярева   05.01.2018 08:22     Заявить о нарушении