Веснянки с Паном Тофлею!
Herbert Neufeld
Поцілуй мене, пан Тофлю
Аж! то я зласкаю…
Потім «вжарімо» й картоплі
А ввечері: ’la Scala
-----------------------------
Ах, яка романтика!..
Ото, й мені… «П. Т.»
Віримо, не віримо…
А вийшло несподівано: не гадала, знайшла я
Й чекала ж, та... коли б знаття, як ото бісове тісто
Підбадьорити на сході, раптом... стук у дверях
(А сніжно – за вікном) відкриваю:
Я Вам чужий я знаю!.. – він із хрестом, квітами до мене
І невпевнено, й рішучо (елегантний – в чорному)
І ніжно… йому отак: брате, чи… Ти?
Покохала була…
І дивно, й ні... А вітер, вітре, віє, ві…
(Ся не пан... сам?) Ви… Тойфель?
Гай до мене в шепіт лунно: чи… рві… тре… ти... – у сніг, у сни…
То (шелест), доню, певно - верби старої... тополі мо’…
І дійсно, сестро, доле, – правда?
Ну, так... спати поклали – романтика…
А я,
Чи Ви, чи Ти?
…любив.
…
Сніги, (снега), сніги…
Вколисали…
Тала?
О, ні…
Вона (іно не Панна) - іншому вже віддана'.
У сні - також йому вірна'.
Увечері?… – ’la Scala!
Що дають?…
«Сальєрі та Дантес. Алегорія» (опера мурована…)
Свидетельство о публикации №118010405352