Убийца
Хто ти?
Убивця!
Схаменися!
Не ти йому життя давав!
Бо взавтра висохне криниця,
З якої ти води набрав.
Бо взавтра материнська туга
Тебе розтрощить нанівець.
І твій улюблений папуга
Тобі накаркає: "Кінець!"
А Богові нема різниці,-
Який бік правди ти прийняв,
I чом в душі своїй-в'язниці
Ненависть й хиже зло тримав.
А ненародженії діти?!
Син хлопця, що ти нагло вбив,
Не дасть тобі спокійно жити,-
Свій Рід ти сам і загубив!
Ні каяття, ні пізні сльози,
Прокльонів не зупинять рій -
Зметуть вони твої погрози
Христовим словом: "НЕ УБИЙ!"
Епілог
"Гомоніла Україна,
Довго гомоніла,
Довго, довго кров степами
Текла-червоніла.
Текла, текла та й висохла.
Степи зеленіють;
Діди лежать, а над ними
Могили синіють.
Та що з того, що високі?
Ніхто їх не знає,
Ніхто щиро не заплаче,
Ніхто не згадає.
Тілько вітер тихесенько
Повіє над ними,
Тілько роси ранесенько
Сльозами дрібними
Їх умиють. Зійде сонце,
Осушить, пригріє;
А унуки? їм байдуже,
Панам жито сіють."
"ГАЙДАМАКИ (Треті півні )" Т.Г. Шевченко
"Зло во имя добра! Кто придумал нелепость такую!
Даже в страшные дни! Даже в самой кровавой борьбе! —
Если зло поощрять, то оно на земле торжествует —
Не во имя чего-то, а просто само по себе."
Наум Коржавин
07.10.16
Илл. из Интернета
Свидетельство о публикации №118010411918
Наталья Светлая 7 16.01.2018 23:02 Заявить о нарушении
Я з повагою прочитав Вашу рецензію і поділяю думки, що Ви висловили.
Але не можна читати Біблію і задавати питання.
Не вбий! - і цим вже усе сказано!
Я Вас розумію, що коли прийшли супостати, треба було боронити родину, землю, домівку від них.
З повагою, Г.Д.
Георгий Данко 17.01.2018 01:14 Заявить о нарушении
І брат не може йти на брата!
Георгий Данко 17.01.2018 01:17 Заявить о нарушении