Краiна пiвночi зима, краiна снiв..

             ***


Країна півночі зима, країна снів,
Ведмедя бiлого, що спати вже не хоче
Щоденник року починати досить пізно,
Земля - крижина, світ - північний океан

Срiблиста хмара сiрооока потайна
Вершкове масло гор скелястих недосяжно
I шкаралупа жовта мiсяця зламалась
Уболiвання сяйва неба над слiпцем

Це замальовка: що третина свiту - жах
Молочний шлях минулим став за дві хвилини
Але прокинеться ведмідь і лід зруйнує
Бджола пiвнiчна полетiть до грат буття



                311217   18.37


Рецензии
Моя прабабушка мишку тоже звала ведмедь)
Если однажды лід зруйнується може зима знову стане казковою.
Красивый стих!

Алевтина Ремаркина   09.12.2021 04:13     Заявить о нарушении
На это произведение написаны 2 рецензии, здесь отображается последняя, остальные - в полном списке.