Мацi

Эх, пажыць бы табе,чуеш,маці…
Што ты бачыла лепей, скажы?
Век жыла ў спарахнелае хаце,
Ля пустой бядавала дзяжы.



Замуж выйшла ты з корабам жыта.
Будавалі хаціну ; вайна.
І жыцце і зямля перарыты ;
Засталася адна.



Што ты бачыла? Гора ды слёзы.
Радасць - бацька вярнуўся жывы.
Вецер нас калыхаў пад бярозай
У калысцы з лазы ля мяжы.



А цяпер толькі жыць,але дзе там,
Напаткаў нас Чарнобыля лёс. 
І яна самавіта пад плотам
Хусткай трэ свае вочы ад слёз.


Рецензии