Не хапае нi слёз, нi вады

На пяску ад ног босых ; сляды…
З шумам бераг раўняюць хвалі…
Ад Чарнобыльскай страшнай бяды
Людзі сумнымі сталі.

               
Не схаваць у зямлю нашых слёз,
Разам з хатамі згубленых вёсак.
Як не скардзіцца людзям на лёс,
Што нукліды збіраюць з палосак!


Сэрца, можа, баліць ад таго,
Што кругом нас і цэзій, і стронцый…
Шкада родны пакінуць парог
На радзімай палесскай старонцы.


На пяску ад ног босых ; сляды…
З шумам бераг раўняюць хвалі…
Не хапае ні слёз, ні вады,
Каб зямля наша чыстаю стала.


Рецензии