Там, на Палессi, дуб зялёны

Там, на Палессі, – дуб зялёны.
Ланцуг на дубе залаты.
І днём, і ноччу кот вучоны
Выводзіў песенны матыў.


Але прайшло багата часу,
Рвануў Чарнобыль -  і пайшло...
Вучоны кот уцёк адразу,
Лясун у лес другі сышоў.


Крумкач, замест русалак, чорны,
Сядзіць ды каркае з галін,
І лічыць быццам вельмі здольны
Валодаць цудамі адзін.


Навокал з дроту агароджа, –
Там бабка Ёжка, дзед Кашчэй.
Там на курыных хаты ножках
Стаяць без вокнаў, без людзей.


Панура дуб стаіць зялёны.
Застаўся без ката ланцуг.
З зямлі чуваць людскія стогны,
Зышоў там чалавечы  дух.


Рецензии