Брагiншчына

Дрэвы шэпчуцца ціха навокал,
У канавах пляскочуць бабры.
Толькі вёска стаіць адзінока:
Зараслі крапівою двары.



 Птушкі песні пяюць пустым хатам,
 Сонца грэе травы агарод,
 Хто ж у гэтай бядзе вінаваты?
 Чаму зноў беларускі народ?



  Эх, Зямля, кругом цэзій ды стронцый.
  Цябе крыўдзяць без межы,але ж
  Так не можа рабіцца бясконца:
  Што пасееш, дык тое й пажнеш. 


Рецензии