Не за Фаренгейтом, не за Цельсieм

Грудень сніг сховав, та серцю весело –
радуюсь святам дощу назло.
...Не за Фаренгейтом, не за Цельсієм
я душі вимірюю тепло.

Хай травичка взимку розпрямляється
паростком зеленим і пружким.
Це до мене так життя всміхається
через те, що змовилися з ним:

змовились сміятись, а не плакати,
змовились радіти попри все,
і без снігу хай ялинка лапками
пестить мокре від дощу лице...


Рецензии