Рiдна мова

Закурликала ворона
І закаркав журавель,
Європейська у нас зона
Хоч у нас і не Марсель.

Суржик мов вже європейських
Оселився міцно в нас,
Звичка ця людей лакейських
Й підхалимів цілий клас.

Українська рідна мова
Має все, що треба нам,
Слушність та виразність слова
Вільним служить козакам.

Ти англійською говориш,
Дуже добре, говори,
Але суржиків не твориш,
Молодець і не твори.

Мова наша пречудова,
Не засмічуйте її,
А до розвитку готова,
Але правила свої.
22.12.17.


Рецензии