Не згасне полум я Калини

Хвилюється - сумна "Калина",
Неначе зупинився час.
Ім’я засновника і сина
Згадалось – кращого із нас!

Колеги по перу зібрались –
Небайдуже – в полоні дум…
Багато дечого – згадалось:
Скорбота й вдячність, біль і сум.

Зірвалося життя поета –
Зненацька – в потойбічний світ!
Тому й звучить мінор куплету,
Невичерпної туги звіт.

В натхненні виріс «Цвіт калини»!
Багато здібностей і сил
Вкладав він, як в свою дитину,
Йдучи в здобутках  -  до світил!

Життя дороги незбагненні –
До кращих прагнучи часів,
Вразливу душу дні злиденні
Вели у пошуки шляхів.

Блукав від «тину і до тину» –
Історія  життя  сумна…
Піднятись прагнув до вершини,
Та віддалялася вона.

Сумує, плаче «Цвіт калини» -
СЕРГІЙ ПЕТРЕНКО - хто він був?!
Поет – пісенник  України!
Щасливу долю не здобув!

Поет, невизнаний сьогодні, –
Його переживуть віршІ!
І втілені в пісні народні,
Торкнуться й нашої душі!

Не згасне полум’я «Калини»,
Бо щирість, пристрасть в ній живе!
Вона - як рідна Україна,
Зростає, втілює нове!

14.10.2017


Рецензии