ЧОМУ??? 2

              ЧОМУ ??? 2
Чому, так сльози навертаются на очi,
Коли поро тебе Ненько, чую я таке?
Чому, тi щирi й добрi люди,
Говi вбити брата та сестер,
Чому, життя людини варто грошей?
Чому готовi люди на таке?
Чому зламались душi в тiм народi?
Який життя любив понад усе.
Чому людина для людини стає вовком?
Чому рiдня вже майже - вороги?
Чому нас роблять ворогами?
Як пiдготовка для якоiсь гри,
Не вже вони не можут зрозумiти?
Життя людинi, дали не вони,
Та що Господь їх покарає скоро,
За тi життя, що вийшли з гри.
За тих дiтей, що не пiшли до школи,
Дiтей що вирости могли i що в
Батьків без них життя немає
І не забудуть про таке вони.
І ті батьки що хлопчиків зустріли,
В гробах, що майже не з війни.
Вониж не зможуть більше жити.
В цій партії, у шахи, злої гри...
Не вже великi грошi вартi горя?
Не вже багтства заберуть в труну?
Чи думають що в них,
По сім Життiв, як в тої кішки,
Чи елесиру для бессмертя, попили.
Так от чому зломали душi в тiм народi,
Так ось чому зробили демонiв з людей.
Щоб  грати людьми у великі шахи,
Щоб рiднi у рiдню стрiляли,
Щоб як фігури билися і грали,
Щоб дошка Ненька вкрилась кров'ю,
Та виграв хтось iз тих дядьків.
Так ось! Усі великi дядi, схаменiться,
Ви вже загралися в богiв.
        ********************
         ВАЛЕРИЙ    КУЛИК
         


Рецензии
Чудовий вiрш! Важка, але дуже важлива тема, справедливi i життево необхiднi питання. Якби ж то на них вiдповiли саме тi, кому вони адресованi. Сили Вам, натхнення i нових успiхiв. З повагою

Антон Зани   20.01.2018 23:45     Заявить о нарушении
Дякую Вам
-------

Коли читав
Я Ваші вірші,
Від сердця
Чесно
Відлягло,
Бо так
Душа боліла
За тих людей
Які здуріли.

Валерий Кулик Васильевич   21.01.2018 00:38   Заявить о нарушении
На это произведение написаны 4 рецензии, здесь отображается последняя, остальные - в полном списке.