Сумна iсторiя

   
Колись були ми козаками,
Сиділи міцно у сідлі.
І ворогів перемагали,
Геройством, Славою в борні.

Водив Богдан полки славетні,
По Україні в ті часи,
Їх подвиги були шляхетні,
За Бога й Волю билися вони.

Вітчизну-неньку визволяли,
Іван Богун і Кривоніс,
З землі своєї ляхів гнали,
Їй перемогу кожен ніс.

З тих пір багато, що змінилось,
Порушили Богданів заповіт.
До нас зло знову повернулось,
Бідою стало у воріт.

Насильство, зрада розгулялись,
Козацький дух занепадав,
Його в горілці   «піднімали»,
Козак із горя загуляв.

Тепер Богдана всі згадали,
Як тримав міцно булаву,
З ним козаки перемагали,
Не  повернути вже того часу!

Ось така сумна, козаче ,
Історія наша.
Переверни листок юначе,
Тепер воля ваша.

Сумну історію залиште,
На спогад для порядку.
Тоді майбутнє буде краще,
Коли живуть по совісті нащадки.


Рецензии