В далечiнi

Ти для мене – щоразу вершина.
Насолода, від самого споглядання тебе,
на землі.
І я сходи карбую щоразу, до неї
як позносить їх селями, -ві

Вона – як Антарктика, Ісландії сполохані сни:
З виду – сувора в недосяжності,
де наче ходять сірі вогні, холодні.
Ти – планета, покинута сонцем,
Рай: справжній рай, не обігрітий.

Вершина: до тебе сходити та йти,
іще, ізнову, знову й знов.
Та навіть, якщо підвищення – лиш плато в низині,
на радість дитині та підлітку в мені,
свята пастораль – ходити по тобі.

Відчувати підйом, колись високий,
тепер – незначний.
Але для мене – вічно-крутий.
Бо ти – вершина, яка в мене є,
навіть на відстані кілометрів, емоцій і льє

2017-12-03


Рецензии