Птах

Якщо ви спіймали птаха, то не тримайте
його в клітці - робіть так, щоб він
міг полетіти від вас, але не захотів.

ОШО


Я знайшла безсилого птаха,
Що в зневірі на берег упав,
З перебитим крилом невдахи -
Мов камінчик завмер серед трав.

Він уже й не дивився в небо.
Море тішило біль в самоті:
- На землі живи - мабуть, треба.
…Вже летіти не міг… не хотів.

Тріпотіло сердечко в долонях –
Пригорнула: - Не бійся мене,
Дам тепла - хай не буде полоном
Перебите крило. Це мине.

Час працює на нас, вірить треба!
Відболить, заросте перелом,
І політ у високому небі
Знов наснажить тебе джерелом.

Птах повірив собі. Став сильнішим.
Навесні легко став на крило.
Стрімко вгору злетів. Як раніше.
Зник без сліду. І мов не було…


Рецензии