Благоприятный ответ

Из последования ко Святому Причащению.

Молитва первая,
святого Василия Великого.

Владыко Господи Иисусе Христе,
Боже наш,
Источниче жизни и безсмертия,
всея твари видимыя и невидимыя Содетелю,
безначальнаго Отца
соприсносущный Сыне и собезначальный,
премногия ради благости
в последния дни в плоть оболкийся,
и распныйся,
и погребыйся
за ны, неблагодарныя и злонравныя,
и Твоею Кровию обновивый
растлевшее грехом естество наше,
Сам, Безсмертный Царю,
приими и мое грешнаго покаяние,
и приклони ухо Твое мне,
и услыши глаголы моя.

Согреших бо,
Господи,
согреших на небо и пред Тобою,
и несмь достоин воззрети
на высоту славы Твоея:
прогневах бо Твою благость,
Твоя заповеди преступив
и не послушав Твоих повелений.

Но Ты, Господи,
незлобив сый,
долготерпелив же
и многомилостив,
не предал еси мя погибнути
со беззаконьми моими,
моего всячески ожидая обращения.

Ты бо рекл еси,
Человеколюбче,
пророком Твоим:
яко хотением не хощу смерти грешника,
но еже обратитися и живу быти ему.

Не хощеши бо,
Владыко,
создания Твоею руку погубити,
ниже благоволиши о погибели человечестей,
но хощеши всем спастися,
и в разум истины приити.

Темже и аз,
аще и недостоин есмь Небесе и земли
и сея привременныя жизни,
всего себе повинув греху,
и сластем поработив,
и Твой осквернив образ;
но творение и создание Твое быв,
не отчаяваю своего спасения окаянный,
на Твое же безмерное благоутробие дерзая, прихожду.

Приими убо и мене,
Человеколюбче Господи,
якоже блудницу,
яко разбойника,
яко мытаря
и яко блуднаго,
и возми мое тяжкое бремя грехов,
грех вземляй мира,
и немощи человеческия исцеляяй,
труждающияся и обремененныя
к Себе призываяй и упокоеваяй,
не пришедый призвати праведныя,
но грешныя на покаяние.

И очисти мя от всякия скверны плоти и духа,
и научи мя совершати святыню во страсе Твоем:
яко да чистым сведением совести моея,
святынь Твоих часть приемля,
соединюся святому Телу Твоему и Крови,
и имею Тебе во мне живуща и пребывающа,
со Отцем, и Святым Твоим Духом.

Ей, Господи Иисусе Христе,
Боже мой,
и да не в суд ми будет причастие
Пречистых и Животворящих Таин Твоих,
ниже да немощен буду душею же и телом,
от еже недостойне тем причащатися,
но даждь ми, даже до конечнаго моего издыхания,
неосужденно восприимати часть святынь Твоих,
в Духа Святаго общение,
в напутие живота вечнаго,
и во благоприятен ответ на Страшнем Судищи Твоем:
яко да и аз со всеми избранными Твоими
общник буду нетленных Твоих благ,
яже уготовал еси любящим Тя,
Господи,
в нихже препрославлен еси во веки.

Аминь.


Рецензии