Космополiти

Деякі птиці літають у вирій,
Але завжди прилітають назад,
Бо народились в місцині красивій,
Тут батьківщина, тут райський їх сад.

Тут і з’явилися в них пташенята,
Тут їх навчають як треба літать,
Як розправляти маленькі крилята
І як дорослими згодом їм стать.

Люди не птиці, літати не можуть,
Тож і сідають на борт літака,
Та повертатись додому не хочуть,
Мабуть то доленька їхня така.

Там де заможно живеться народу,
Там і лишається люд цей пожить,
Маючи вибір цей за нагороду
За всі страждання, змінить це кортить..

Так і з’являються космополіти,
Їх батьківщина планета уся,
Будуть такими же їхнії діти,
Хоч і вкраїнці вони із лиця.
18.11.17.


Рецензии