Краткая песнь

Из Молитв утренних.

Тропари Троичные (Пресвятой Троице).

Воставше от сна, припадаем Ти, Блаже,
и ангельскую песнь вопием Ти, Сильне:

Свят, Свят, Свят еси, Боже,
Богородицею помилуй нас.

Слава Отцу и Сыну и Святому Духу:

От одра и сна воздвигл мя еси,
Господи,
ум мой просвети и сердце,
и устне мои отверзи,
во еже пети Тя, Святая Троице:

Свят, Свят, Свят еси, Боже,
Богородицею помилуй нас.

И ныне и присно и во веки веков:

Внезапно Судия приидет,
и коегождо деяния обнажатся,
но страхом зовем в полунощи:

Свят, Свят, Свят еси, Боже,
Богородицею помилуй нас.

Господи, помилуй. (12 раз)

Тропарь - краткая песнь,
в которой прославляются дела Бога или святых Его.


Рецензии