експромт п ятниця, 13

вона повернулась дивно:
немов намічена гривня,
немов астматичний кашель,
невчасна і старша,
як завше.

прийшла із відьомських зборів,
вийшла зі скриньки Пандори -
дух червоних пальто,
вбивств і старих ротонд,

північна, поблідла й літера-
турна коханка Пітеру.

її всі вітали: стомлену,
нову усмішку не-олину.
а мені б підійти й скуштувати чорниці сік

з її прохолодних щік.


Рецензии