Хуьруьн тават

Заз вун акур
Пакаман вахт,
Цуькна рик1и,
Хуьруьн тават.

Ракъинин нур
Багьа савкьат.
Чин ви  экуь,         
Хуьруьн тават.

Алай абур,
Иер къамат.               
Кифер яргъи               
Хуьруьн тават.            

Квай такабур
Я  эзерат,-               
Генан жизви.               
Хуьруьн тават.

На яд  къачур
Чешмедин лат               
Я хуп1 михьи,
Хуьруьн тават.

Ац1ай квар къур
Бухах жасат,
Кам ви циц1и,
Хуьруьн тават

Гьейран авур 
Акунрал гьалт
Хьана зун ви.
Хуьруьн тават.

Вучда, мажбур
Хьана зун мад,
Тарифин ви,               
Хуьруьн тават.

Хадач хатур,
Кхьидач бубат.
Ч1ал я верци,               
Хуьруьн тават.

Фикрета  кьур
Къелемдин хат1,-
Гаф я кьет1ъи,          
Хуьруьн тават.

1988 й

Гъилин хат1арин тафтардай
бегел хъхьай шиир


Рецензии