Мая восень

Мне патрэбна блакітнае неба
Над ружовымі шапкамі клёнаў,
Што спужаліся першых марозаў
І ад сораму пачырванелі.

Мне патрэбны дыван пад нагамі
З мяккіх жоўтых бярозавых лісццеў,
Што дрыжаць і кружаць ў паветры
Пакуль падаюць ціхенька з дрэва.

Мне патрэбны той водар пакою,
Прасачыўшыйся з хмарай  паўднёвай,
Што гаворыць мне, як матуля:
Апранайся дачушка цяплее.

Усе чырвоныя восені фарбы,
Нібы полымя грэюць мне сэрца,
І на раняшняй зорцы студзёнай
Я пранізана імі навечна.


Рецензии