Лекарят

Автор: Генка Богданова


Пулсира болката зловеща
и нищо друго не усеща
пламналото в огън тяло.
Над тебе ангелът във бяло
усмихва се и нещо ти говори.
Ти вярваш, чудо той ще стори,
и по – спокойно затуптя сърцето.
Душата, от надеждата обзета,
си връща и кураж и сила.
А лекарят, с усмивка мила,
вече над леглото се навежда
и битка с болката повежда.


Рецензии