ЩIым дырегъэдзакъэ

          ИП /83091163633244/ деж.
Жьы пхэндж къысхуепщэурэ секIуэкIми,
Абыхэм сэ сы псэу сыкъол,
Iэ IэткIэ Думэм сымыкIуами,
СхуэлъокI цIыхубэм сахуэщхьэпэн.

ЩIымахуэ хъуам, сил пцIанэу къаплъэу,
Шыгъын зэхэдыжа сэ сщыгъкэым,
Мыцебэми си къэтыритIыр,
Сытым и дежи ахэр-гъущэщ.

Къалащхьэм лъэсу къыщыскIухькIэ,
Сытохьэр - переходым,
Сы пащтыхькъуэщ сыкIуам "зэбрэм",
Машинэ къакIуэхэр къоувыIэ...

Сэ езыр рулым сыIутIысхьэм,
Хэмылъу джэгу сы хабзэ цIэкъум,
ЦIыхубз гъуэнэгъуу блэкIыу слъагъум,
Сесэжагъэжьу хуэм зызощI.

Ахэр езыхэр сыту хъыжьэ,
Нэхъыбэр лъсыуэ зекIуэжкъым,
ПщIэгъуалэ зырыз шэсахэу,
Си "Волгэм" ипэ къысфIолъадэ?

АтIэми нэсымэ "СТОП"-линием,
ПщIэ ин зыхуэсщIхэр зэу къоувыIэ,
Сэ сырехьэжьэри сыхуэмейу,
Шауэ къэфэну, "утыкум" сохьэ.

Ар зыфIэIуэху сэ щыIэу сщIакъым,
Зыгуэрым хуабжьыуэ сегъэхъу,
Тригъэуэвауэ гъуэгум видео,
Щысхь лъэпкъ имIэу къуэды схуэтх.

Руль убыдыныр щызмыгъэтым,
Факъыръу сэжьэжынри хэлъщ,
Сэ къызат пенсэр тIэкIущ зэрыхъур,
Сом 800-й, ИП (83091163633244) дапщэрэ естыну?

ПДД-м сэри мыIэйуэ сыщыгъуазэщ,
Приставыр къыхэмыхьэу зыгуэр сщIэнт
Хъыбар щхьэ сымыщIарэ,
Сом 400-р, сэркIэ етыгъэафIэт.

Думэм щIэсхэр дуней зэIэщIэщ,
Урысейм ис щхьэхуэшэхэм я щыжакIуэщ,
Проект ягъэхьызырхэм зыбжанэрэ щIоджыкI,
Зэкон къаутIыпщхэм щIым дырегъэдзакъэ.
                14.10.2017 гъ.


Рецензии