Баба Дана кълне на тавана

Автор: Генка Богданова

Тази вечер баба Дана
слезе бясна от тавана.
Хвърли празната бутилка,
грабна дълга мотовилка
вика, кълне и пустосва
и надлъж и шир кръстосва,
да открие  де се крие
старият  й мъж Илия.
- Грам ракия не остана,
а сварихме пет казана
като се роди Гергана.
Утре сватба ще захвана,
ала за резил ще стана,
в буретата на тавана,
даже като цяр за рана,
нито капка не остана.
Иде ми да го убия 
този дърт смукач Илия!
В миша дупка да се скрие,
тази нощ ще го открия.
Леле, само да го хвана,
с него ще мета тавана!
Уж залоствах аз с резето,
ала старчето проклето
пак успяло  да се вмъкне, 
всички тапи да измъкне,
всички бурета източил
и ракията  излочил.
С тази мотовилка яка, 
ще му скърша аз гръбнака,
да се помни, да се знае,
Дана мъж пиян не трае!


Рецензии