Хатинка на курячих лапках

Хатинка на курячих лапках,
У вікнах гойдається світ.
Сховала в своїм прикалабку
Минувшини – долі привіт.
Схилилася стеля на плечі,
Уп’явся у сволок гачок.
Давненько під клекіт лелечий
Господь посилав діточок
А крихітна диво-світличка
Зігріта крилом рушників…
Замурзане донине личко
На фото між юних батьків.
Ще тато такий кучерявий,
Ще мама, як цвіт, молода!
Полинули ген журавлями…
Де з Ирію їх виглядать?!
Згубився у часі холоднім
Душі сопілковий мотив.
Мій дід в тридцять третім голоднім
Гніздечко родині зліпив.
А внук розквоктався: –
Не стильно – Халупа картину псує…
Душа родоводу всесильна,
Допоки ця свічечка є!


Рецензии
Щемні рядки...своє згадалося босоноге напівголодне дитинство...

На Манжетах Вишиванки   08.10.2017 14:03     Заявить о нарушении
Щиро дякую за сприйняття.Нехай вам щастить.

Валентина Кондратенко 2   08.10.2017 23:42   Заявить о нарушении