Два кольори

.......... ДВА КОЛЬОРИ... ЧИї ?

Скажи, козаче з табору в полях,
Якщо ти - не ганебний, пiдлий лях...
Невже ж це полотно старенька мати
Тобі, як прапор, шила по ночах?
Щоб ти пiд ним чи з танка, чи з гармати
Розстрілював дiточок по яслах?

Не може бути, щоб таке нiкчемне
Шиття українка дала дитині в свiт!
Де не орнамент і не колорит,
А пекельне й занадто чорне - темне...
Неначе на землi кривавий слiд...

Той, хто послав у саме пекло сотнi:
На смерть з Майдану кинув на Донбас…
Вiн, навiть, вже й не згадує про вас!
Достатньо задоволений сьогоднi
Посадою і ситiстю життя...
Для нього ви – собаки - ПСи – смiття!


Рецензии
И то правда. Песня замечательная, жемчужина украинской поэзии и музыки, не может худому научить. У бесов и их слуг так принято Божий дар шельмовать. То событие переврут, то слово, то символ, радугу и ту у детей пытаются отнять.

Серж Пименов   20.02.2022 22:52     Заявить о нарушении
Спасибо, Серж, за понимание. Дякую за розумiння!

Лель Карпенко   18.03.2022 16:12   Заявить о нарушении