бiсове

Перехрестя тримало нас обома руками.
Ми пручалися, бо не знали
Що буде з нами,
Коли прийде біс виконувати
Бажання,
Викопувати
Заховані записки з розпливчатими умовами,
Що дають так багато неточностей,
Багато трактувань мовних,
Багато місця для творчості,
Щоб перекручувати ті побажання,
Ліпити з них дещо нове, страхітливе,
"Дещо" яке сховалося у підсвідомості
Яке відомо лише думкам і вітрові
У головах тих, хто біситься,
хто ведеться на бісові провокації,
Гадаючи, що враз мрія здійсниться
Без зусиль та без жодної реакції
З твого боку.

Хоча, якщо дійсно дивитися з твого боку,
То закопаний лист на перехресті- то вже зусилля
То вже перший крок (імітація першого кроку,
Що тільки підкреслить твоє безсилля)

А тим часом біс заливається сміхом- знайшов лазівку,
Хай там навіть мир всьому миру був записаний.
Чаклує над твоєю безглуздою листівкою,
Та йде до біса.
(Тобто до себе додому)

Я обдзвонюю всіх своїх знайомих
Питаючи, чи не почались війни, чи з неба вогонь не ллється,
Чи не з'явились якісь незворотні зміни,
Чи не завмерло наразі у когось серце,
Чи все в порядку зараз в моїй країні?
(Хоча там завжди не було порядку, але не дуже
Мене й бентежить) хай то наснилось.

Але ж якою нікчемною була твоя мрія,
Якщо в світ, на біса, так нічого і не змінилось?


Рецензии
Очень хорошее стихо... столько глубины...

Калиюга   29.04.2020 15:02     Заявить о нарушении