Св т под лився за Христа й проти Христа

      Світ поділився: за Христа –
      й проти Христа


В перстах Христа
послушне я перо.
І світу цьому я не до вподоби.
Холодний яр, а я ношу добро:
тож або холод,
або – Огнем – його угроблю…


Два рази Син
водив мій дух в Світло Отця.
Діткалась Тройця –
світ Її не вартий!..
Даремне серце, що –
без Божого Лиця,
Даремне все без Духа –
бита карта…


Намарний всяк без Богородиці –
Вона
одна вершин Цариця, і не буде (!)
більш іншої: Авви-Отця одна
предвибрана з усіх;
змій – є і буде людям…
В перстах Христа
послушне я перо.
І світу цей огонь не до вподоби:
бо я несу Христа Огонь-добро.
Тож або світ мене –
або Жона, що в Сонці, світ сподобить…

15.01.2004


Рецензии