З Богом поговорити

До Бога! –
тягнеться мій дух,
        серце й душа,
                і ступні – також!
І я іду –
яко Іаков! –
         затримаюсь, борюся,
йду…


Змагаюся!! –
так чисте ж поле:
частокіл мучених по духу,
і видих в кожного – що й вухо,
вогнить:
            що силу Бог надборе…


Мені що синь – те й Божа Мати;
ще – мов заплачуть, ще покаюсь:
за матір – радість постраждати:
за правду – радість постраждати:
і в серці я не сумніваюсь.


Грузну в грунт гірко.
Що ви, недовірки?..
Пря – на фундамент цікавіша.
Затис.
Затиснув знизу дірки.
А то за себе став сильнішим!


То згори боре те, ще більше:
що більше мене.
Поїданням.
Мук перелицювань. Дібр чесних.
В рові здихають піднебеснім
кишківки шкір – прекрасні побажання…


Не подивіться:
я тепер кульгаю,
Бог знає, – силу правди оправдає.

31.07.2004


Рецензии