Молитва Отцю Сину й Духу Святому

        Молитва Отцю і Сину
        й Духу Святому


Направо – ліс: весело молиться.
Наліво – ген, село – мовчить.
І як то серцем всіх навчить?
Навіть як Бог і благоволить це.


Боже, звернись із висоти
І возглаголь твоїм калікою,
Хай серцем вознесусь з опікою
За край, де благоволиш Ти
Посісти царством.
І недремним
Годити чином, і спасти
Святого образу персти,
Щоб надихались Богом ревно.


Воззри й співай – на алілуйя
Сердечне слово на поля,
Аби ця репнута земля
Не виявилася ошую,
Ввійшла страшна до корабля
Спасінь Христових.
                І молюся
В Отця і Сина й Духа Свята:
Аби вона стала багата
На хліб земний і славу в Дусі!


І щоб Пречиста – Свята Мати –
Світила речникам в пітьмі:
Не сподівалися б самі
Духовний хліб серцем дістати!..


І де є ліс, і тьма, й ріка
Хай серце ці молитви чує,
І у Христі серця  правцює
Із того доброго струмка,
Що Бог у слові!
                І в любові
Хай отінить Всевишня сінь
І будуть в Тройці. І в Марії. І амінь.

05.06.2004


Рецензии