Виповзання в жовтн

          Виповзання в жовтні
          в повноту Божу


Ми обважнілі од трудів
                і об труди
ввіходим в лісу глиняні ряди –
в одбиток слави неба і раїв,
і Дух питається, як лікар:
ви чиї?


Огорненим у золото, позірним –
хочеться вийнятись,
відставить земну шкіру.
І труть по шиях
роговиці із Єгипту,
щоб Красномор’я шелесту –
одлипло. –


А от і церква.
І теж – золото, ряди:
і виноград угору, і труди.
І слави відграй
наднебесний, де раї:
І ми тут впали –
й встали:
ми в своїх…


І вже нема учень
           про всіх атлантів,
Є влада Бога,
унизу – в тілі таланту.


І не як він худав, згоряв,
і світськи зопалу
писав,
А добре обтинькована вода
тече в Огні огнем на небеса…

Це ж треба!!!

30.10.2004


Рецензии