ЖумыIэ Не говори

Уэ ди мыхабзэ къезгъэжьау хумыIэу,
Уи жьыщхьэ мыхъуми уи гу зэ сыкъэгъэкI.
Дыщытетам дунейм дыгъагъэу,
Уэ фIыуэ услъагъункIэ къэзгъэнау шытакъым
                слъэкI.

Дэ ди щхьэщыгум итым гъусэ дызэхуищIатэм,
Сэ езым сщIэу, абы фIы тегъуатэ
                сырихъунут,
Дэ зы пIэщхьагъ дыхъуау щытатэм,
Ар IуэрыIуатэу тхыдэм кIуэнут.

Си гукъэкIыжхэм ину сыхэIэбэм,
Уэсукхъэу ди блэкIар къежьэнущ,
Сы щIалэу псэу скъызэлам, -
Сыхуейу иджыри сыпсэуну-зэу сыхьынущ.

Зэвэмызэхэщ уэ ущысIэщIэхур,
Уимыгугъэ, загуэр уэ сынопцIыж,
Уэ уощIэр цIыхухъухэм бжьэ яIэтыр,
Куэд абы зэтес ещIыж?!

Ди гъуэнэгъу дадэм ваучерхэр
                фIащхау,
БампIэ гъэтIысу фадэр и нэрыгъщ,
Сэ абы гъусэ сыхуэхьуау,
Сэ си щхьэм кърикIуар, - зыри жызмыIэу
                согъейиж...

Уэ пщIэрэ, фIыщ апхуэдэу упсэуну,
ЦIыхуцIэ зиIэм дуней былымщ я Iуэхур,
Сэ зырщ, фIы лъэпъуныгъэм къэнар хуэпэжу,
Ар нэгъуэщIхэм я гукъэуэу фадэм,
                я гум къримыху?..

Унэ ин фшIыну фэ къевгъажьэм,
Сэ, ухуакIуэу фи дэж сыныкIуэфынущ,
Сыхуейт сеплъыну укъызэрлым ныбжьым,
ЗгъэщIагъуэу, сэ фIыуэ сцIыхуа куэдым,
                абы пIэ ирегъэщ.

Лъагъуныгъэ жэуапыншэм сыкъэлау,
Гастарбайтерхэм нобэ садоложьэ,
Зы псы Iубыгъуэ уэ къызэптау изгъэфи,
Гукъейуэ иныр IэкIэ сщхьэщыпхынущ.


Рецензии