Зысхъуэжынукъым Я тот же

Зэманым зиуплIэнщIау,
ЩIым дыщIэгъэлъадэ,
Мыгъуагъэр куэд ищIау,
И удынхэм иIэкъымэ мардэ.

Апхуэдэу хьыжьэу къатэм,
ГугъэфIхэм дыхегъэн,
Ады щIэиным упэIэщIэу,
Гукъыдэж сытым къуитын.

IэщIыб хъуа ...измыр диIэжатэм,
НасыпкIэ бэр дызэIыхьэгъут,
ТIэу мазэм ахъщэ къдамытым,
Профсоюзыр ди щыжэгъут.

ДыщэкIэ дилэну жызыIэм,
ДунейкIэ сыридэуэгъущ,
Насып иIэм: хьэдрыхэ ар
          къыщIысIущIэнкъым.
СыкъащIэу цIыхухэм -
          сэ сылеймыгъэгъум.

Бгы задэм къижа мывэм,
Нэхъ цIыху еруми зыпэIуедз,
Перестройкэм дызыхуишэнур,
          сщIатэм,
И къэжьапIэм, си псалъэр -
          мафIэуэ ездзынт.

Куэд дохъур щIэбжьэхъуахэр,
Ди губжьри Iуащхьэу инщ,
Къыдэнэхуами демократхэр,
Iэдэбу жьыфIым дыпэплъэнщ.

Си адэм и адэ Хьисэ -
Дунейр чэзууэ жиIэрейт,
Къэунэхуэ ...измыр дауэ
          мыеммлыджми,
Сэ абы, тхауэу сышэсынщ.

Пегас жэгъын зэриIэу,
ИгъэIэсащ си щIапщым,
Бэм я гукъеэу сэ зэхэсхым,
СыкъэрехуэкI сыщымыгъэсу.

Сосрыкъуэ мафIэр къыщихьэжым,
Емынэжь хигъэбэхащ,
Сэ псалъэкIэ цIыхухэм я гу сыдыхьэм,
Ар, куэдым - ящхьэпэнщ!

ФIыкIэ Гуащэм сизэхихым,
Депутату сыгъэкIуэнщ,
Мыгъуагъэм и удыныр стекIтэм,
Симыгугъауэ сIуэтэжынт.

Пегас сещIэпщауами,
Сэ сы Iизыныныщэкъым,
Къулыкъу дэпхуэдIэ къызамытми,
АдыгэлIыу сыкъэнэнущ.
                1998 гъ.


Рецензии