Суть проста

До Тебе мчалася
дитяча слава
з нетерпеливістю велосипедного дзвінка;
і чим то кінчиться на нас облава
якщо відвага серця отака —
й пітьмища світу отака?


В підсинню стриженім
               прогрітім Богом схилі,
не ждучи жаб й корів
з одно квадратними зіницями, —
                здалека —
Відчуджен  ангельськи інок-лелека —
Здіймається —  й прийме відбірну Отчу
                милість...


Спаситель мій — у серці Біг! —
                зі мною й біг Ти.
Корови спиняться: порослість вільшняку —
І чого бігти?

27.08.2005


Рецензии