Бог любов в нас стражде

     Бог любові в нас стражде


Ба! — губи встигли пошерхнуть...
Це крючками тягнули мов рибу
мулом — на берег першого сорокап’яти-
                річчя.
...Златодзвінкість під небом
                На якорях. Оливне заріччя;
Перли срібні ковтать
                йдіть у церкву...


Комусь вигулькнуть
      прямо з вод неглибоких паго;ни,
І повіють у берега сорокадвох —
       гризоти, гризоти
Я — вже зябра любові...
        на шклі мої губи червоні —
вслід світильникам, — щезають в Ім’я Бога
                за горизонтом...

Низ шкла — йєс! зеєр гут-і-ком, ком!
Душе, дай Зорю з серця
                напитися і не балакать...
Світ негоден став піском, віє піском,
Спрагнув Бог — Бог Любові! Що ж?
                Кров’ю лляти!

Й негоден: не вмер, не став світу простим.
Не в уяві, й не месник:
Або світ — або Дух Святий.
Щоб уявою в очі людськії не ме;сти.

19.11.2005


Рецензии