***

*   *   *

Чи що лягло
на це світле чоло
на якім ледь–ледь вловиме сяйво?
Йосип-тесля – ходив
у дворі й повздовж смуток водив,
руками щось розсовував,
     шукав – що обіцялось.


А  мала – до коловоротка,
     то до печі,
     і п’яти втискались –
      як спіднизу їх в’яжуть…
А з очей – ні півтіні,
      ні півзм’яття,
серце правду мов небо каже…


Врешті – в дворі  утворивсь
слизький сир –
скол непорозуміння:
і могло би вже скорчувать
слизьку думку холодне каміння!

Йосип прикоротив
хід  для  ніг –
де стояла, де завжди як треба:
Господи! що він міг?? –
і дивилось з очей
     душа в душу – лиш Небо…



…Вранці всміхалася
від пружинних осяювань
                світла хата:
Все! Бог проявивсь…
ангел сказав:
від Духа Свя;та…
Христос посеред нас!

14.08.2006


Рецензии