Щобямижилиповр

*  *  *

Щоб я — і ми —
жили по вірі
як би цурались звірі
звірів?

Поговорім про Слово в тьмищі —
всміхаються дерева вищі...
і ми дійшли б до краєчку землі,
щоб будувати вільні кораблі...

І радувала б душ сонця;
ранішня в морі виводочка ця...

Цариця Неба вже не мала б горя,
як ми пливли б у краю
                краєм моря
З Христом у серці
              й — щогли хресні кораблів
ще й душ сонця; ледь відпери;лись
                од землі...
«Апостол» — дух, вчення; —
                і кораблі над ліс
і — зорі; ключ маркує вишній ніс...
й руді, зелені, жовті, голубі хвильки;
пливе надія, караван велик який!!


О, якби ми до Матері Небес у вірі...
на кормах плакали б,
ліси притягуючи, звірі
і крик затих...
крик в серцях стих
о Серце! — Ти!

11.07.2005


Рецензии