В Тво м серц художник

     В Твоїм серці — художник


Тим, що в Божім,
те, що не по-Божім
ясно видко,
все чистішому видніше.


В Божому приведенні — добріше;
в Божеє веді;ння хтів би кожен...


Добре бачить, як по-божому, художник
Я люблю, хоч й нетямущо,
                та в осерді —
Де святі, і де Вона, і де Ти, Боже, —
Серце в світлі — і світліше й милосердніш...


Чтим бджоли смиреннеє начало...
біль оси; краплять поля не просто так...
О! оса!!!
все, що смугасте, закричало!
схуд — оса:
та в тіїм світлі — золота...


Хай не мед —
а настрій твердості
                носити:
з того світла
херувимське всевиддя
не подасть тут заснитись...


В яснім Божім для духу немає томління;
Бджоли — радість, а стрекози — стремління.


Дивлячись відти — в золотім пилку
й далеко...
Ось Миколай — художник, що шукає,
а легкий...

27.08.2005


Рецензии